Галет с домати, червен лук, моцарела, маслини и семена чиа
Адаптирано от: Вкуснотека
Продукти:
125 г. меко масло
100 г. брашно от лимец
130 г. бяло брашно
1 яйце, от което се отделя малко белтък за намазване на галета
1/2 ч. л. сол
1 с. л. семена от чиа
3 средно големи домата
2 средно големи глави червен лук
2 топки моцарела
5 черни маслини без костилки, нарязани на половинки
сол но вкус
сух риган за поръсване
зехтин за поливане на оформения галет
Двата вида брашно се смесват с маслото до получаването на маслени трохи. Прибавят се яйцето, солта и семената от чиа и се омесва тесто.
Доматите, лукът и моцарелата се нарязват на шайби.
Тестото се разточва на кръгла кора и се прехвърля в тава, покрита с хартия за печене.
Намазва се с отделеният белтък за получаване на по-хрупкава коричка. Отгоре зеленчуците се поръсват със сол и сух риган на вкус и се поливат със зехтин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар