събота, 12 юни 2021 г.

 Млечна салата със спанак и орехови ядки


Продукти:

 

100 г. бейби спанак

400 г. кисело мляко 4%

80 г. орехови ядки, нарязани на ситно

1-2 скилидки чесън, смачкани

1/2 връзка пресен магданоз

1/2 ч. л. суха мента или джоджен

сол и черен пипер на вкус

2 с. л. зехтин

 

Спанакът се бланшира във вряща подсолена вода за 10 секунди, след което се изважда в купа със студена вода и се оставя да се охлади за няколко минути. Прехвърля се в гевгир, за да се отцеди напълно.

В купа се смесват спанака, киселото мляко, ореховите ядки, чесъна, магданоза и ментата (джоджена). Салатата се подправя със сол и черен пипер и се прехвърля в подходяща чиния. Полива се с 2 с. л. зехтин и се сервира с препечен хляб или крекери.




Няма коментари:

Публикуване на коментар