Риба фагри на фурна с картофки и лук
Продукти
за 4 порции:
1 почистена риба фагри ~ 800 г.
1 голям лимон, нарязан на филийки
1/2 връзка копър
2 скилидки чесън
800 г. картофи, нарязани на едро
1 глава червен лук ~ 100 г., нарязан на полумесеци
сол и черен пипер на вкус
1 ч. л. сух риган или мащерка за картофите
1/2 ч. л. червен пипер за картофите
50 мл. зехтин
Перките на рибата се отстраняват с ножица за пиле.
Рибата се прехвърля в голяма тава, покрита с хартия за печене. Около нея се разпределят картофите и лука, които се подправят със сол, черен пипер, сух риган и червен пипер. Ястието се полива със зехтин
Няма коментари:
Публикуване на коментар