вторник, 1 юни 2021 г.

Риба фагри на фурна с картофки и лук


 

Продукти за 4 порции:

 

1 почистена риба фагри ~ 800 г.

1 голям лимон, нарязан на филийки

1/2 връзка копър 

2 скилидки чесън 

800 г. картофи, нарязани на едро

1 глава червен лук ~ 100 г., нарязан на полумесеци

сол и черен пипер на вкус

1 ч. л. сух риган или мащерка за картофите

1/2 ч. л. червен пипер за картофите

50 мл. зехтин

 













Перките на рибата се отстраняват с ножица за пиле.


С остър нож се правят прорези  от двете страни на рибата по диагонал, като се стига чак до коста. Овкусява се със сол и черен пипер, а в прорезите и от двете и страни се поставя по резенче лимон. Вътрешността на рибата се напълва със стръкчетата копър, нарязаният на филийки чесън и останалите кръгчета лимон.

Рибата се прехвърля в голяма тава, покрита с хартия за печене. Около нея се разпределят картофите и лука, които се подправят със сол, черен пипер, сух риган и червен пипер. Ястието се полива със зехтин


и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 30 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...