Бургери с червен боб и карамелизиран лук
Адаптирано от тук
Продукти за 4 броя:
Калории в 1 веган бургер (кюфте): 275 kcal
Калории в 1 голям бургер: ~ 650 kcal
За веган бургерите:
350 г. червен боб от консерва (отцеден)
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
80 г. овесени ядки
30 г. брашно
2 с. л. накълцан магданоз
10 мл. соев сос
15 г. горчица
1 ч. л. сладък червен пипер
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. смлян кимион
сол и черен пипер на вкус
25 мл. олио за печене
За карамелизирания лук:
2 глави червен лук ~ 200 г.
20 мл. олио
50 мл. червено вино
50 мл. вода
20 мл. балсамов оцет
20 мл. кленов сироп
3 г. сол
черен пипер по желание
За горчичения сос:
50 г. горчица
30 мл. кленов сироп
щипка къри по желание
4 броя бургер питки
4 листа зелена салата
домати на резени
барбекю сос
кисели краставички
За бургерите, бобът се слага в купа и се намачква с уреда за картофи.
Лукът и чесънът се режат на ситно и се добавят в купата. Прибавят се овесените ядки, брашното, соевият сос, горчицата, двата вида червен пипер, кимионът, сол и черен пипер на вкус.
Омесва се добре. Сместа се оставя да почине за 5 минути и се оформят 4 бургера.
Намазват се обилно с олиото и се пекат на грил тиган.
За карамелизирания лук, всички продукти се слагат в касерола,
на умерен огън, под капак и се задушават. Бъркат се от време на време.
Сваля се капакът и се готви, докато течността се изпари и лукът се карамелизира.
За горчичения сос, всички продукти се слагат в купичка и се бъркат до еднородност.
Бургер хлебчето се разрязва на две. Долната му част се слага в чиния. Намазва се с барбекю сос. Поставя се листо зелена салата, резени домат, веган бургера, горчичен сос, кисели краставички, карамелизиран лук, барбекю сос и капачето на хлебчето. Това е.
Насладете се!
Няма коментари:
Публикуване на коментар