вторник, 8 октомври 2024 г.

Мариновани домати



Адаптирано от тук


Продукти за 4 порции:

 

600 г. домати - 4 броя

 

За маринатата:

 

1 малка глава червен лук, нарязана на много ситно 

3 скилидки пресен чесън, накълцани

1 връзка пресен магданоз, накълцан на много ситно

1 ч. л. сух босилек

30 мл. зехтин Екстра върджин

1 с. л. ябълков оцет

1 с. л. прясно изцеден лимонов сок

1 ч. л. пчелен мед 

1/2 ч. л. сол или на вкус

черен пипер по желание



 

Доматите се нарязват на филийки с дебелина около 1 см. Подреждат се в дълбока чиния и се подправят със сол и черен пипер на вкус. 

В купичка се смесват всички съставки за маринатата и се разбъркват добре. Разпределят се равномерно върху доматите.




Чинията се покрива със стреч фолио и се поставя в хладилника за 1 час, за да може вкусовете да се смесят и развият.

Маринованите домати се консумират в рамките на 3-4 часа.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...