Италианско ястие от чушки, домати и каперси
Адаптирано от тук
Продукти за 4 порции:
Калории в 1 порция: 158 kcal
600 г. чушки - червени, зелени и жълти
230 г. доматен сос
30 мл. зехтин
6 скилидки чесън - 20 г.
1 глава кромид лук - 80 г.
1 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. сух босилек
1 с. л. каперси
1 с. л. винен оцет
сол на вкус
пресни листа босилек за гарниране
зехтин за поливане
Чушките се
нарязват на половинки, отстраняват се семките и бялата сърцевина, и се режат на ивички.
Лукът се
обелва и се нарязва на едро.
Чесънът се
обелва и се реже на филийки.
В дълбок тиган се загрява мазнината. Добавят се лукът и чесънът и се задушават 5-6 минути, докато омекнат.
Прибавят се нарязаните чушки
и съдът се похлупва.
Готвят се 15 минути, като се разбъркват от време на време. Добавят се
доматеният сос, сухият риган, сухият босилек и солта.
Ястието се
разбърква и се оставя да къкри на умерен огън, без капак, около 15 минути,
докато сосът се редуцира.
Тиганът се сваля от котлона. Прибавят се оцетът и каперсите
и се разбърква.
Пеперонатата
се сервира топла или на стайна температура, поръсена с листенца пресен босилек
и струйка зехтин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар