Ферментирало зеле с моркови и червени чушки
Източник: тук
Продукти за 3 буркана
с
вместимост 700-800 мл.
~ 800 г. зеле, нарязано на лентички
~ 200 г. моркови, настъргани на едро
~ 200 г. червени чушки, нарязани
на ивички
3 с. л. сол
6 с. л. ябълков оцет
6 скилидки чесън
3 резена лимон
вода
Нарязаните зеленчуци се сипват в дълбока купа и се разбъркват добре. Бурканите се напълват със сместа. Добавят се по 1 с. л. сол, по 2 с. л. ябълков оцет и по 2 скилидки чесън на всеки съд. Напълват се догоре с вода и се слага по 1 резен лимон. Бурканите се затварят с капак и се разклащат добре.
Оставят се на стайна температура за 3 дни.
След това ферментиралите зеленчуци са готови за консумация.
Съхраняват се в хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар