вторник, 16 юни 2015 г.


Продукти:

1 цяло почистено пиле (1500-1700 г.)
500 г. пресни картофи
300 мл. бира
сол и черен пипер на вкус
1/2 ч. л. червен пипер  

За ароматното масло:

50 г. меко краве масло
2 скилидки пресован чесън
1 с. л. унисос
1/2 ч. л. сух риган
1/4 ч. л.суха мащерка
сол и черен пипер


Пилето се измива  и се  овкусявае със сол и черен пипер навсякъде.

С пръсти внимателно се отделя кожата от бялото месо, за да се получи джоб.


Всички продукти за ароматното масло се смесват и разбъркват добре.


С 2/3 от него се пълни пилето под отделената кожата. Към останалото масло се прибавя червеният пипер, разбърква се и се намазма цялото пиле отвън.  
Картофите се измиват добре без да се белят и се режат на по-едри парчета. Разпределят се в намаслена тава, подправят се със сол и черен пипер и върху тях се слага овкусеното пиле.

Накрая всичко се полива с бирата. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна с вентилатор около 1 час и 30 минути, като на 15-20 минути се полива със соса, отделил се от пилето. Ако е нужно се завива с алуминиево фолио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...