сряда, 17 юни 2015 г.

Ароматни пържени кюфтенца с червена чушка







Продукти за 20 кюфтета:

1 кг. кайма от свинска плешка
4 стръка зелен лук
1/2 червена капия
1/2 ч. л. чубрица
1/4 ч. л. мащерка
1/3 ч. л. смлян кимион
100 г. хляб, накиснат във вода
2 яйца
3-4 с. л. галета
1/3 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


брашно за овалване

олио за пържене


Лукът, магданозът и червената чушка се нарязват на ситно. Прибавят се каймата, яйцата, отцеденият хляб, галетата и подправките и всичко се омесва добре. Оформят се 20 кюфтета, овалват се в брашно и се пържат до златисто в добре загрята мазнина. Отцеждат се върху домакинска хартия. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Шоколадов мус    с аквафаба   Аквафаба от латинското aqua ( вода ) и   faba ( боб ) е вискозна течност , в която са варени и съхр...