понеделник, 22 юни 2015 г.

 Пържен черен дроб върху канапе от лук








Продукти:
500 г. свински черен дроб
брашно за овалване
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус

500 г. кромид лук, нарязан на полумесеци
1 ч. л. червен пипер
сол на вкус

Черният дроб се нарязва на парчета, които се овалват  в брашно и се пържат в сгорещената мазнина до готовност. 
Изваждат се в  чиния и едва тогава се подправят със сол и черен пипер на вкус.
В останалата в тигана мазнина се слага нарязаният на полумесеци кромид лук, посолява се и се пържи около 10 минути, докато омекне. Прибавя се червеният пипер, запържва се за 25-30 секунди и се отстранява от огъня. 
В чиния за сервиране се оформя канапе от изпърженият лук. Върху него се подреждат парченцата черен дроб и няколко стръкчета прясна мащерка за декорация. Ястието се сервира топло с чаша червено вино!



Няма коментари:

Публикуване на коментар