неделя, 21 юни 2015 г.

Паниран кашкавал със сусамена коричка 


















Продукти:
 
400-500 г.  твърд кашкавал
3  големи яйца
брашно за овалване
галета + сусам (в съотношение 2:1) за овалване
олио за пържене


Кашкавалът се реже на парчета. Всяко парче се потапя  първо в купичка със студена вода, след това в брашното, после в добре разбитите яйца, следват  галетата + сусама и накрая  отново в яйцата. Пържат се в сгорещена мазнина от двете страни до златисто. Отцеждат се върху домакинска хартия за няколко минути и се поднасят с добре охладено бяло вино!

 Наздраве! 




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...