вторник, 9 юни 2015 г.

Пилешко бонфиле с гъби, сметана и вино




















Продукти:

500 г. пилешко бон филе
500 г. пресни печурки
1 - 2 скилидки чесън
200 мл. прясно мляко
100 мл. бяло вино
200 мл. млечна сметана за готвене
1 с. л. брашно
5 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус



Месото се нарязва на кубчета, овкусява се със сол и черен пипер и се запържва в мазнината до побеляване. Прибавят се нарязаните на четвъртинки гъби и пресованият чесън и се готвят докато водата, пусната от гъбите се изпари. Сипва се брашното, запича се за минута и се разрежда с горещото прясно мляко. Прибавя се виното и щом течността се редуцира се сипва сметаната. Всичко се разбърква добре. Ако сосът стане гъст се долива малко топла вода. Ястието се посолява, поръсва се с черен пипер, готви се още 2 - 3 минути и се сваля от котлона.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...