вторник, 17 ноември 2015 г.


Крем от тиква, крем сирене, овесени ядки и семена от чиа
















Продукти за 4 порции:

350 мл. охладено прясно мляко
350 г. крем сирене Филаделфия
60 г. семена от чиа
150 г. пудра захар
20 г. ванилена захар
100 г. фини овесени  ядки
5 г. канела
250 г. обелена и нарязана на малки кубчета тиква
4 с. л. кокосови стърготини


Към охладеното прясно мляко се добавят семената от чиа, разбъркват се и се оставят настрана за 30 минути. 



След това се прибавят 130 г. от пудрата захар, ванилената захар и канелата. Сместа се разбърква добре



и се оставя в хладилника, докато семената от чиа набъбнат (около 2 часа).



Нарязаната тиква



се слага в тенджера с 300 мл. студена вода и се вари 15 минути.



Прецежда се и към нея се прибавят останалите 20 г. пудра захар.



Тиквената маса се намачква добре с лъжица и се охлажда.



Крем сиренето Филаделфия се разбива с телена бъркалка,



прибавят се пюрето от тиква и овесените ядки и всичко се разбърква до хомогенност.



Накрая се сипва набъбналата чиа,



разбърква се и сместа се разпределя в чаши. Кремчетата се поръсват с кокосовите стърготини,


охлаждат се добре и се сервират.


2 коментара:

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...