неделя, 13 ноември 2016 г.













































Продукти:

500 г. измит и почистен от жилките спанак (450 г. замразен)
150 г. ориз
100 г. ситно натрошен булгур
1 стрък праз лук  (1 връзка зелен лук)
1 скилидка чесън (1 стрък пресен чесън)
60 мл. олио
1 обелен и нарязан на кубчета домат
1/2 с. л. накълцан пресен джоджен (1/2 ч. л. сух)
1/2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус



В мазнината се задушават нарязаните на ситно праз лук (зелен лук), чесън и спанак за 5-6 минути. 
Добавят се измитите ориз и булгур и се готвят 1-2 минути. Заливат се с гореща вода ( ~ 700 мл.) и готвенето продължава докато оризът и булгурът набъбнат и водата изври.
Прибавят се нарязаните на кубчета домати, джоджен, червен пипер, сол и черен пипер на вкус и ястието се готви още 10 минути.
Сервира се с 1-2 лъжици кисело мляко по желание.









Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...