вторник, 13 юни 2017 г.







Адаптирано от тук



Продукти за 2 порции:

1 пъстърва ~ 600 г.
20 мл. олио
1/2 ч. л. суха мащерка
1/2 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. сух магданоз
сол и черен пипер на вкус

За соса:

4 скилидки чесън
30 мл. прясно изцеден лимонов сок
20 мл. бяло вино
25 г. краве масло
листата на 4-5 стръка магданоз



Рибата се филетира



без да се отстранява кожата и се почиства от костите. Подправя се със сол, черен пипер и сухите подправки. 



В голям тиган се загрява олиото на умерен огън. Слагат се филетата с кожата нагоре 



и се пържат 4-5 минути, докато покафенеят. Рибата се обръща от другата страна и се готви още 3-4 минути.



Тиганът се сваля от котлона и се похлупва. 



Оставя се така около 10 минути, за да може рибата да се сготви напълно. 
След това рибните филета се изваждат внимателно от тигана и кожата им се отстранява.



В същия тиган се добавя накълцаният чесън, лимоновият сок и бялото вино. 



Вари се 1-2 минути и се сваля от огъня. Добавят се нарязаният на ситно магданоз и кравето масло 



и се бърка, докато маслото се стопи напълно и се получи кремообразна смес. Рибата се връща в тигана и  се полива  със соса. 



Съдът се похлупва и се оставя така 5-6 минути, за да си поеме рибата от ароматният сос.
Сервира се с гарнитура от варени или сотирани картофи и чаша добре охладено бяло вино! 




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...