вторник, 30 януари 2018 г.


Продукти:

300 г. натурален шоколад
125 г. краве масло
50 г. пчелен мед
150 г. обикновени бисквити
150 г. бонбони маршмелоу

пудра захар за поръсване


В касерола се слагат натуралният шоколад, кравето масло и  пчелният мед. 


Загряват се на умерен огън. Разбъркват се докато се разтопят напълно и се получи гладък крем. 


Касеролата се сваля от котлона.
Бисквитите се начупват или нарязват на средно големи парчета и се добавят към шоколадовата смес. 


Разбъркват се.


Бонбоните маршмелоу се нарязват на две или три парченца, в зависимост от големината им.


Прибавят се към шоколадовата смес 


и всичко се разбърква добре.
Правоъгълна форма за кекс се покрива старателно със свежо фолио, което трябва да е максимално изпънато. 


Сипва се шоколадовата смес и се изравнява. 


Отгоре се покрива с фолио и се притиска добре с ръка. 


Формата се прибира в хладилника за 2-3 часа.
Готовият сладкиш се изважда от формата, а свежото фолио се отстранява. Поръсва се с пудра захар, нарязва се на парчета и се сервира с чаша ароматно кафе.










Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...