неделя, 6 септември 2015 г.











Продукти:




1 кг. дренки

500 г. ябълки
600 г. захар
1 ч. л. лимонтузу



Ябълките се измиват, обелват се и се режат на малки парчета. Дренките се измиват добре и заедно с ябълките се поставят в тенджера. Поливат се със студена вода (около 1 литър), 4-5 см. над нивото им.




Варят се 20-25 минути на умерен огън, като периодично се отпенват.



Плодовете се намачкват с преса за картофи




и се прецеждат през марля или метална цедка.




Към прецеденият сок се добавя захарта и сместа се вари до сгъстяване. Желето е готово когато капка от сместа се капне върху порцеланова чиния и тя не се разтече. Накрая се прибавя лимонтузуто, вари се още 2-3 минути, като се разбърква добре. Горещото  желе се сипва в сухи и затоплени бурканчета, които се затварят на момента и се обръщат с капачките надолу. Не е необходимо да се стерилизират допълнително!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Чийзкейк с Ferrero Rocher и Nutella Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:   За бисквитената основа:   300 г. бисквити 150 г. р...