вторник, 21 март 2017 г.

















Продукти за 4 порции (8 броя):

8 големи гъби печурки ~ 800 г.

За картофеното пюре:

200 г. картофи
40 мл. прясно мляко
15 г. краве масло
сол и черен пипер
1 стрък пресен лук

За плънката с пилешко:

200 г. пилешко филе
50 г. настъргани моркови
50 г. кромид лук
20 мл. олио
30 г. краве масло
сол и черен пипер на вкус

За хрупкавата коричка:

40 г. настърган пармезан
20 г. галета




Картофите се обелват, нарязват се на кубчета 


и се сваряват в подсолена вода. Още топли се намачкват с преса за картофи. 


Прясното мляко се кипва и в него се слага кравето масло, 


за да се разтопи. Горещата смес се сипва при картофите и се разбърква. Добавят се сол и черен пипер на вкус и ситно нарязаният зелен лук. 


Отново се разбърква. 
Пилешкото филе се реже на малки кубчета и се запържва в олиото заедно със ситно нарязаният кромид лук, настърганият морков и пънчетата на гъбите, нарязани на кубчета. 


Добавя се кравето масло 


и плънката се готви 10-12 минути.
Гъбените шапки се обелват и с помощта на малка лъжичка се почистват от кафявите пластинки, намиращи се в тях. 











Това се прави с цел да се освободи повече място за плънката. Намазват се обилно с олио или зехтин и се подреждат в тавичка, покрита с хартия за печене.
На дъното на всяка гъба се разстила част от картофеното пюре, 


а върху него се сипва от плънката с пилешко.



Най-отгоре напълнените гъби се поръсват със сместа от галета и пармезан 


и се пекат в предварително загряна на 200 градуса фурна около 20-25 минути до готовност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравословни бисквити от 4 съставки (без брашно и рафинирана захар)   Адаптирано от тук   Продукти за 9 броя:   Калории в 1 брой...