сряда, 14 февруари 2018 г.





Продукти за около 30 броя:

160 г. меко краве масло
150 г. захар
2 яйца размер М
10 г. ванилова захар
щипка сол
200 г. брашно
185 г. брашно + 15 г. натурално какао на прах



Мекото масло се разбива със захарта, ваниловата захар и солта на пухкав крем, с помощта на телена бъркалка. 


Добавят се едно по едно яйцата, 


като се разбиват добре, докато се усвоят напълно. 


Сместа се разделя на две части. Към едната част се добавя бялото брашно, 


а към другата - брашното смесено с какаото. 


Замесват се бяло и кафяво меко тесто. Завиват се поотделно в свежо фолио 


и се оставят в хладилника за 2 часа.
Двете топки се разточват успоредно върху хартия за печене на кори с дебелина 4-5 мм.


От всяка кора се изрязват малки сърчица. Кафевите сърца се подреждат в бялата кора, а белите в кафявата (като пъзел). 


Двете кори се разточват внимателно с точилка с много лек натиск, за да се заздрави пъзела😉.
С по-голяма форма сърце 6х6 см. се нарязва тестото 


и формичките се подреждат в тави, предварително покрити с хартия за печене. 


Тавите с бисквитките се прибират за 15 минути в хладилник преди печене.
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор 12-13 минути. 


1 коментар:

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...