Рецептата изпрати сестра ми (ето и
Линк към нея). Много съм и благодарна, защото хлебчетата са наистина уникални, много здравословни и засищащи.
Продукти
за 10 броя хлебчета:
60 г. семена чиа
60 г. счукано ленено
семе
250 г. скир или
нискомаслена извара
2 яйца
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
1 ч. л. билки от
Прованс (мащерка, розмарин, градински чай, босилек, резене, риган и
др.)
1/2 червена чушка нарязана на малки кубчета (по желание)
1/2 червена чушка нарязана на малки кубчета (по желание)
1/4 ч. л. пушен червен
пипер (по желание)
20 г. сурови
слънчогледови семки за поръсване
В купа се смесват всички съставки и се
разбъркват. Тестото се оставя да почине за 15-20 минути.
Голяма тава се застила с пергаментова хартия.
Тестото се разпределя на 10 части, от който с
помощта на мокра лъжица се оформят плоски, кръгли хлебчета. Отгоре се поръсват
със слънчогледовите семки.
Пекат се в предварително затоплена на 190
градуса фурна без вентилатор 30-35 минути.
Забележка: При консумацията на този хляб е
важно да се пие голямо количество вода, за да се избегнат стомашни спазми,
заради високото съдържание на фибри в семената.
Страхотни са! Направих ги още, и също са толкова сполучливи, вместо с чушка и билки от Прованс с половин настъргана тиквичка, ситно накълцани 2 скилидки чесън и няколко стръка копър!
ОтговорИзтриванеПривет, Ели! Благодаря за идеята! Задължително ще ги направя и по твоя начин.
ОтговорИзтриване