четвъртък, 4 юни 2020 г.





Рецептата изпрати сестра ми (ето и
Линк към нея). Много съм и благодарна, защото хлебчетата са наистина уникални, много здравословни и засищащи.

Продукти за 10 броя хлебчета:

60 г. семена чиа
60 г. счукано ленено семе
250 г. скир или нискомаслена извара
2 яйца
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
1 ч. л. билки от Прованс (мащерка, розмарин, градински чай, босилек, резене, риган и др.)
1/2 червена чушка нарязана на малки кубчета (по желание)
1/4 ч. л. пушен червен пипер (по желание)

20 г. сурови слънчогледови семки за поръсване


В купа се смесват всички съставки и се разбъркват. Тестото се оставя да почине за 15-20 минути. 
Голяма тава се застила с пергаментова хартия.
Тестото се разпределя на 10 части, от който с помощта на мокра лъжица се оформят плоски, кръгли хлебчета. Отгоре се поръсват със слънчогледовите семки.
Пекат се в предварително затоплена на 190 градуса фурна без вентилатор 30-35 минути.

Забележка: При консумацията на този хляб е важно да се пие голямо количество вода, за да се избегнат стомашни спазми, заради високото съдържание на фибри в семената.



2 коментара:

  1. Страхотни са! Направих ги още, и също са толкова сполучливи, вместо с чушка и билки от Прованс с половин настъргана тиквичка, ситно накълцани 2 скилидки чесън и няколко стръка копър!

    ОтговорИзтриване
  2. Привет, Ели! Благодаря за идеята! Задължително ще ги направя и по твоя начин.

    ОтговорИзтриване

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...