Адаптирано от тук
Продукти за форма с
диаметър 22-23 см.:
За бисквитената основа:
300 г. бисквити с мляко или масло
150 г. течно краве
масло
За чийзкрема:
500 г. маскарпоне
300 г. крема сирене
Филаделфия (оригинал)
100 г. пудра захар
125 г. млечен шоколад
Lindt
125 г. тъмен шоколад
Lindt - 70 % какао
За декорация:
25 г. млечен шоколад
Lindt
25 г. тъмен шоколад
Lindt
150 мл. течна млечна
сметана
20 г. пудра захар
12 броя бонбони
Lindor
10 г. настърган тъмен
шоколад
За основата, бисквитите
Тортена форма с диаметър 22-23 см. се застила с пергаментова хартия, а стените и се намазват с масло. Сипва се бисквитената смес и с помощта на лъжица се оформя стабилна основа.
За чийзкрема шоколадите се начупват на парченца и се слагат в огнеупорна купа.
Маскарпонето се разбива с пудрата захар на пухкав крем. Добавя се разтопеният шоколад
Сметаната се разбива с пудрата захар на твърди върхове. Прехвърля се в пош и върху тортата се шприцоват 12 розички. Върху всяка розичка се поставя по 1 бонбон Lindor. Тортата се поръсва с настъргания тъмен шоколад.
Няма коментари:
Публикуване на коментар