събота, 21 ноември 2020 г.

 Шоколадов чийзкейк Lindt



Адаптирано от тук

Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:

За бисквитената основа:

300 г. бисквити с мляко или масло

150 г. течно краве масло

 

За чийзкрема:

500 г. маскарпоне

300 г. крема сирене Филаделфия (оригинал)

100 г. пудра захар

125 г. млечен шоколад Lindt

125 г. тъмен шоколад Lindt - 70 % какао

 

За декорация:

25 г. млечен шоколад Lindt

25 г. тъмен шоколад Lindt

150 мл. течна млечна сметана

20 г. пудра захар

12 броя бонбони Lindor

10 г. настърган тъмен шоколад




За основата, бисквитите 


се смилат в блендер на фини трохи. Прехвърлят се в купа. 


Добавя се течното краве масло 


и всичко се разбърква, докато бисквитените трохи се навлажнят добре.


Тортена форма с диаметър 22-23 см. се застила с пергаментова хартия, а стените и се намазват с масло. Сипва се бисквитената смес и с помощта на лъжица се оформя стабилна основа. 


Оставя се в хладилника да стегне. 

За чийзкрема шоколадите се начупват на парченца и се слагат в огнеупорна купа. 


Стапят се на водна баня, до получаване на гладка смес. Оставя се леко да се охлади. 


Маскарпонето се разбива с пудрата захар на пухкав крем. Добавя се разтопеният шоколад 


и отново се разбива до гладкост. Накрая се прибавя крема сиренето. Всичко се разбърква, 


докато се получи пухкав и гъст крем. 


Кремът се изсипва върху бисквитената основа и се оставя да се охлади за 5-6 часа (най-добре за 1 нощ).


За декорацията, шоколадите се стапят на водна баня и с дървена лъжица се правят ивички върху чийзкейка.

Сметаната се разбива с пудрата захар на твърди върхове. Прехвърля се в пош и върху тортата се шприцоват 12 розички. Върху всяка розичка се поставя по 1 бонбон Lindor. Тортата се поръсва с настъргания тъмен шоколад.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...