Продукти:
15 броя пилешки крила
20 мл.
зехтин
1 ч. л.
сол
1/4 ч. л.
черен пипер
1 ч. л.
пушен червен пипер
1 ч. л.
чесън на прах
За медено-чесновия сос:
50 мл.
тъмен соев сос
20 мл.
Мирин
100 г.
мед
150 мл.
вода
10 г.
сусамово олио
4
скилидки чесън (смлени)
1 с. л.
сух джинджифил
1/4 ч. л.
люспи от лют червен пипер (по желание)
1 с. л.
царевично нишесте
сусам за
поръсване
пера
зелен лук накълцани на ситно
Пилешките крилца се нарязват на две части
и се измиват. Подсушават се с домакинска хартия.
Прехвърлят се в купа. Подправят се със сол, черен пипер, чесън на прах и пушен червен пипер.Сипва се зехтина и се разбъркват добре. Подреждат се в тава, покрита с пергаментова хартия, на един слой.Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна 20 минути от едната страна и 20 минути от другата.
Съставките за медено-чесновият сос се сипват в малък тиган и се оставят да заврят.
Сосът къкри на умерен огън около 10 минути, докато леко се сгъсти.
Крилата се изваждат от фурната и с четка се намазват с половината от готовия сос. Пекат се 10 минути. След това крилцата се обръщат и намазват с останалия сос.
Пекат се още 5 минути.
Сервират се горещи, поръсени със сусам и пера зелен лук.
Чудни са!
ОтговорИзтриване