Американски кекс с орехи и канела
Източник: Южняшката кухня на Триша по Food
Network
Продукти:
За тестото:
200 г. меко краве масло
125 г. кафява захар
125 г. бяла захар
150 г. заквасена сметана или гъсто кисело
мляко
2 големи яйца
300 г. пресято брашно
5 г. бакпулвер
щипка сол
1 ч. л. течна ванилия
За плънката:
80 г. нарязани на ситно орехови ядки
50 г. кафява захар
1 1/2 ч. л. канела на прах
За глазурата:
100 г. пудра захар
20 мл. прясно изцеден лимонов сок
1/2 ч. л. течна ванилия
Кексова форма с отвор се намазва с масло и се поръсва с брашно. Сипва се 1/3 от кексовото тесто и се заглажда.
След това се разпределя половината от плънката.
За
глазурата, в купичка се смесват пудрата захар, лимоновият сок и течният
екстракт от ванилия. Всичко се разбърква до гладкост и глазурата се излива
върху охладеният кекс.
Сервира се с чаша ароматно кафе.
Няма коментари:
Публикуване на коментар