събота, 18 декември 2021 г.

Скариди със зеленчуци на тиган


Продукти за 2 порции:

 

300  г. почистени големи скариди

сокът на половин лимон

сол и черен пипер на вкус

1/2 ч. л. едросмляно чили (по желание)

1/2 ч. л. червен пипер

1 ч. л. чесън на прах

20 мл. зехтин

 

Зеленчуци:

 

1 глава червен лук

1 малка зелена тиквичка

1 малка жълта тиквичка

1 червена чушка

1 с. л. зехтин


 

Скаридите се поръсват с подправките (сол, черен пипер, чили, червен пипер и чесън на прах), 


поливат се с лимоновият сок и зехтина и се разбъркват.


Оставят се така за 30 минути, за да се мариноват. 

През това време се нарязват зеленчуците на по-едри парчета. В тиган се сипва 1 с. л. зехтин и се загрява за минута. Слагат се зеленчуците 


и се сотират за около 7-8 минути, докато получат златист цвят. 


Изваждат се в купа. В същият тиган се подреждат скаридите (заедно с течността от маринатата) 


и се готвят около 5 минути до готовност. Зеленчуците се връщат в тигана и се сотират още 1-2 минути. 


Ястието се сервира веднага.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...