събота, 22 октомври 2022 г.

 Елда с моркови и лук




Адаптирано от книгата "ЕЛДА" на Борислава Илиева от поредицата БИО кухня


Продукти:

 

200 г. елда (печена)

400 мл. гореща вода

2-3 щипки сол 

 

200 г. настъргани на едро моркови

200 г. кромид лук нарязан на полумесеци

40 мл. зехтин или олио

сол и черен пипер на вкус

 



Елдата се сипва в тенджерка, залива се с горещата вода, похлупва се и се оставя да кипне.

Вари се на умерен огън, докато поеме цялото количество вода. 

В дълбок тиган се загрява мазнината. Сипват се лукът и морковите и се сотират 8-10 минути, като се разбъркват от време на време. Прибавят се сварената елда, сол и черен пипер на вкус и всичко се разбърква добре.

Елдата се сервира със салата или може да бъде поднесена като гарнитура към други ястия.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...