Гъбена супа с див ориз и кокосово мляко
Адаптирано
от тук
Продукти за 4 порции:
Калории
в 1 порция: 400 kcal
250
г. гъби печурки (може и други), нарязани на филийки
60
г. див (черен) ориз
60
г. ориз басмати
1
глава кромид лук, нарязан на дребно - 50 г.
1
морков, нарязан на кубчета - 70 г.
2
скилидки чесън, накълцан - 5 г.
20
мл. олио или зехтин
400
мл. кокосово мляко
1
ч. л. сух магданоз
1/4
ч. л. суха мащерка
1
л. горещ зеленчуков бульон
сол
и черен пипер на вкус
накълцан
магданоз за сервиране
прясно
изцеден лимонов сок за сервиране
Двата вида ориз се измиват и се накисват в студена вода за 30 минути.
за да освободят аромата си. Добавят се зеленчуковият бульон, отцеденият ориз
и кокосовото мляко
и се разбъркват. След като супата заври се похлупва и се оставя да къкри на умерен огън. На 20-тата минута капакът се сваля и ястието се разбърква. Оставя се да къкри още 15-20 минути, докато оризът се свари. След това, супата се оставя да престои 10 минути. Сервира се поръсена с накълцан магданоз и прясно изцеден лимонов сок.
Няма коментари:
Публикуване на коментар