сряда, 8 ноември 2023 г.

Картофена яхния с грах и карфиол

 


Адаптирано от тук

 

Продукти за 4 порции:

 

Калории в 1 порция:  330 kcal

 

 

 1 глава кромид лук, нарязан на дребно - 50 г.

1 морков, нарязан на кръгчета - 70 г.

4 скилидки чесън, нарязан на ситно - 10 г.

1 люта чушка (без семките), на ситно

250 г. зелен грах (замразен)

250  г. карфиол, накъсан на розички

600 г. картофи, нарязани на едри кубчета

40 мл. олио или зехтин

400 г. обелени домати на кубчета (може и от консерва)

1 ч. л. къри на прах

1 ч. л. сол или на вкус

20 г. доматено пюре

500 мл. зеленчуков бульон

 2 с. л. накълцан магданоз за поръсване

 




В тенджера с дебело дъно се загрява мазнината. Сипва се лукът и се готви 2-3 минути. Добавят се чесънът и лютата чушка и се задушават 1-2 минути, докато освободят аромата си. Прибавят се кърито на прах и доматеното пюре. Сипва се зеленчуковият бульон и се разбърква. След като заври се прибавят картофите, карфиола, зеленият грах, морковите и доматите на кубчета. Тенджерата се похлупва и яхнията се оставя да къкри на умерен огън около 30 минути, докато омекнат картофите.

Готовата яхния се сваля от огъня, поръсва се с накълцан магданоз и е готова за сервиране.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...