понеделник, 13 ноември 2023 г.

 Бразилски хлебчета с брашно от тапиока и сирена - Pão de Queijo




Адаптирано от тук


Продукти за 12 броя:

 

Калории за 1 брой: 130 kcal

 

150 г. брашно от тапиока

130 мл. прясно мляко

50 мл. олио

1 яйце

5 г. сол

50 г. сирене чедър 

50 г.  кашкавал

 



В купа се сипват брашното от тапиока, млякото, олиото, солта и яйцето. Разбиват се с телена бъркалка до еднородност. Добавя се настърганият чедър (кашкавал) и се разбърква. 

Тава за мъфини с 12 гнезда се намазва леко с мазнина. Кухините и се пълнят до половината със сместа. 

Хлебчетата се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна (без вентилатор) 15-20 минути до златисто.

Оставят се да се охладят за 10 минути и са готови за сервиране.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...