Бразилски хлебчета с брашно от тапиока и сирена - Pão de Queijo
Продукти за 12 броя:
Калории
за 1 брой: 130 kcal
150
г. брашно от тапиока
130
мл. прясно мляко
50
мл. олио
1
яйце
5 г.
сол
50 г. сирене чедър
50 г. кашкавал
В купа се сипват брашното от тапиока, млякото, олиото, солта и яйцето. Разбиват се с телена бъркалка до еднородност. Добавя се настърганият чедър (кашкавал) и се разбърква.
Тава за мъфини с 12 гнезда се намазва леко с мазнина. Кухините и се пълнят до половината със сместа.
Хлебчетата се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна (без вентилатор) 15-20 минути до златисто.
Оставят се да се охладят за 10 минути и са готови за сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар