Адаптирано от тук
Продукти за 8 порции:
Калории в 1 порция: 283 kcal
800
г. сварен и отцеден нахут
120
г. кромид лук, нарязан на кубчета
50
г. червена чушка - на кубчета
200
г. моркови - настъргани
10
г. чесън - накълцан
80
г. пълнозърнесто брашно от нахут
1
ч. л. горчица на прах (по желание)
10
мл. лимонов сок
40
г. домашен кетчуп
20
г. барбекю сос
10
г. ленено брашно + 30 мл. топла вода
1
ч. л. червен пипер
1/2
ч. л. пушен червен пипер
2
ч. л. сух магданоз
1/3
ч. л. смлян кимион
2
ч. л. сух риган
сол
и черен пипер на вкус
30
мл. зехтин
За глазурата:
50
г. доматено пюре
50
г. барбекю сос
1/2
ч. л червен пипер
В
тиган се сгорещява мазнината. Задушават се лукът, морковите, чушката и чесънът
за 6-8 минути, докато лукът стане прозрачен и зеленчуците омекнат.
Лененото брашно се залива с топлата вода и се оставя 10 минути да набъбне.
Нахутът се сипва в голяма купа и се намачква с преса за картофи.
Добавят се зеленчуците, лененото яйце и всички останали съставки
и с ръка се омесва добре.
Сместа се прехвърля в правоъгълна форма за печене с размери 30х10 см, покрита с хартия за печене и леко намазнена. Заглажда се без да се натиска силно
и се покрива с
хартия за печене или фолио.
Пече
се в предварително загрята на 180 градуса фурна (без вентилатор) 30
минути.
В
малка купичка се смесват продуктите за глазурата. След изпи
Допича се още 20 минути.
Оставя се да се охлади 30-40 минути във фомата, след което се изважда от нея и е готово за сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар