Адаптирано от тук
Продукти за 4 порции:
Калории в 1 порция: 145 kcal
700 г. гъби Кладница
40 мл. олио или зехтин
2-3 скилидки чесън - пресован
15 мл. тъмен соев сос
сол и черен пипер на вкус
накълцан магданоз или пера зелен лук за поръсване
Гъбите се
почистват или измиват. На по-едрите екземпляри се отрязва дебелата част от основата им, тъй като е жилава дори
след термична обработка.
Кладницата
се накъсва по дължина, а по-дребните гъбки се оставят цели.
В голям тиган се загрява мазнината. Сипват се гъбите и се разбъркват. Готвят се 5-6 минути на силен огън, без да се бъркат. След това се разбъркват и се сотират още 5-6 минути, докато омекнат.
Избутват се в единия край на тигана и се добавя чесънът. Запържва се 30 секунди, за да освободи аромата си.
Смесва се с гъбите.
Прибавя се соевият сос. Запържването продължава още 1-2 минути, като се бърка
непрекъснато.
Накрая ястието се подправя със сол, черен пипер и накълцан магданоз или пера зелен лук и се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар