Продукти за 6 порции:
Калории в 1 порция: 448 kcal
400 г. паста ригатони или пене ригате
За соса:
30 мл. зехтин
100 г. кромид лук, нарязан на дребно
4 скилидки чесън, нарязани на филийки
150 г. червена чушка Калифорния
150 г. жълта чушка Калифорния
300 г. зелени тиквички
40 г. доматено пюре
1/2 ч. л. сол
черен пипер на вкус
1 с. л. сух риган
1 с. л. сух босилек
800 г. домати на кубчета от консерва
200 г. моцарела или кашкавал
магданоз за поръсване
В подсолена вода се сварява пастата с 1
минута по-малко от препоръчаното на опаковката време.
През това време в дълбок тиган се сгорещява мазнината. Сипва се лукът и чесънът и се готвят 3-4 минути, докато омекнат. Добавят се нарязаните на кубчета чушки и тиквичките, солта, черният пипер, доматеното пюре, риганът и босилекът. Всичко се разбърква 2-3 минути. Добавят се доматите на кубчета. Накрая се сипва сварената паста и се разбърква. Прехвърля се в подходяща тава за печене. Отгоре се разпределя накъсаната моцарела (кашкавал). Ястието се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна 15-20 минути, до златисто.
Поръсва се с накълцан магданоз или пера зелен лук и се
сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар