Адаптирано от тук
Продукти:
100 г. меко краве масло
200 г. кашкавал, настърган на
ситно
90 г. бяло брашно
50 г. брашно от спелта
1/2 ч. л. сол
2 с. л. студена вода
сусам и черен кимион за поръсване
От продуктите се замесва тесто и
се завива в стреч фолио.
Прибира се в хладилника за 30
минути.
Разточва се на правоъгълна
кора с дебелина 5-6 мм. Най-добре става между два листа хартия за печене.
Поръсва се със сусам и черен кимион по желание и отново се разточва леко, за да
залепнат добре семената.
С кухненско ножче или остър нож
се режат квадратчета. Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене и с шишче
се прави дупчица в средата (по желание).
Пекат се на 190 градуса, без вентилатор, 13-15 минути.
Оставят се да се охладят за 50-60
минути и са готови за консумация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар