Продукти за 12 броя:
Калории в 1 хлебче: ~ 218 kcal
300 г. брашно
7 г. бакпулвер
4 с. л. сух див лук (Lidl)
1/2 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. сол
60 г. студено краве масло
125 г. сирене чедър
120 г. крема сирене
150 г. кисело мляко, мътеница или прясно
мляко + 1 с. л. оцет
25 г. настъргано сирене чедър за гарниране
В голяма купа се слагат брашното,
бакпулверът, дивият лук, сухият чесън, солта и се разбъркват.
Сиренето чедър и студеното краве масло се настъргват на едро ренде и заедно с крема сиренето се добавят към сухите съставки.
С ръце се оформя груба ронлива смес
с малко останали по-големи парчета масло и крема сирене.
Добавя се киселото мляко (мътеницата) и
се омесва тесто, което не лепне. Ако е нужно се добавят 1-2 с. л. студена вода.
Върху хартия за печене се разточва правоъгълна кора с
дебелина около 2 см. и се реже на 12 парчета.
Намазват се с прясно мляко и се гарнират с
чедър. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор
15-18 минути до златисто.
Могат да се сервират и топли и студени, намазани с масло или крема сирене и чаша ароматен чай.
Няма коментари:
Публикуване на коментар