Пудинг - сладкиш с
малинки от компот
и коктейлни черешки
Продукти:
За тестото:
150 г. брашно - 1 ч. ч.
10 г. бакпулвер - 1 пакетче
120 мл. прясно мляко - 2/3 ч. ч.
125 г. меко масло
100 г. захар
2 яйца
1 пакетче ванилия
За крема:
1 пакетче пудинг ванилия без варене
на д-р Йоткер
100 г. захар
300 мл. прясно мляко
2 с.л. меко масло
1 яйце
1 ч. ч. пресни малини или
от компот (добре отцедени)
няколко коктейлни череши
пудра захар и филиран
бадем за поръсване на сладкиша
За крема към 300 мл. студено прясно мляко се прибавя
ваниловия пудинг на прах и се разбива с
миксер около 1 минута на висока скорост. В друга купа се разбива яйцето със
захарта и маслото и се смесва с пудинга.
За
тестото се разбива маслото със захарта. Добавят се яйцата едно по едно. Брашното
се пресява с бакпулвера и се прибавя на порции към маслено-яйчената смес. Сипва
се ванилията и прясното мляко и се разбърква
до еднородност.
Тортена
форма с диаметър 24 см. се покрива с хартия за печене.
Сипва се половината от
тестото и отгоре се разпределят малините. Добавя се крема и се заглажда като се
оставя 1 см. разстояние от ринга. В
крема се потапят тук-там коктейлни череши. Отгоре се разпределя останалото
тесто като първо се запълва празната
част около ринга. Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса
фурна около 50 минути.
Още горещ се поръсва с пудра захар и филирани бадеми.
Консумира се добре охладен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар