Продукти
за 4 порции:
4 средно големи
тиквички
1 връзка пресен лук
2-3 стръка пресен
чесън
200 г. сирене
4 яйца
1 връзка копър
сол и черен пипер на
вкус
50 мл. олио
1 с. л. доматено пюре
100 г. кашкавал за поръсване
Тиквичките
се нарязват на две по дължина и се издълбават внимателно с лъжица. Ладийките се
посоляват и се захлупват за 30 минути, за да се отцедят. Вътрешността на
тиквичките се нарязва на ситно, посолява се и също се отцежда. Тава се застила
с хартия за печене и в нея се нареждат ладийките, които се поливат
с 2/3 от мазнината и се пекат в сгорещена фурна на 220 градуса за 10-15
минути. През това време се приготвя плънката. Лукът и чесънът
се нарязват на не много ситно и се задушават в останалата 1/3 от мазнината за
2-3 минути, добавят се нарязаните тиквички и се готвят 5-6 минути.
Добавя се нарязания копър и се чукват яйцата. Бърка се докато
яйцата се втвърдят и се сваля от котлона. Прибавя се сиренето и доматеното пюре
и се посолява. Разбърква се добре. Изпечените ладийки се напълват със
сместа (по желание могат да се полеят с още мазнина) и се пекат около 30 минути
на 200 градуса. Изваждат се и се поръсват с настъргания кашкавал. Ястието се
пече още няколко минути до получаване на златиста коричка.
Продукти
за 4 порции:
4 средно големи
тиквички
1 връзка пресен лук
2-3 стръка пресен
чесън
200 г. сирене
4 яйца
1 връзка копър
сол и черен пипер на
вкус
50 мл. олио
1 с. л. доматено пюре
100 г. кашкавал за поръсване
Тиквичките
се нарязват на две по дължина и се издълбават внимателно с лъжица. Ладийките се
посоляват и се захлупват за 30 минути, за да се отцедят. Вътрешността на
тиквичките се нарязва на ситно, посолява се и също се отцежда. Тава се застила
с хартия за печене и в нея се нареждат ладийките, които се поливат
с 2/3 от мазнината и се пекат в сгорещена фурна на 220 градуса за 10-15
минути. През това време се приготвя плънката. Лукът и чесънът
се нарязват на не много ситно и се задушават в останалата 1/3 от мазнината за
2-3 минути, добавят се нарязаните тиквички и се готвят 5-6 минути.
Добавя се нарязания копър и се чукват яйцата. Бърка се докато
яйцата се втвърдят и се сваля от котлона. Прибавя се сиренето и доматеното пюре
и се посолява. Разбърква се добре. Изпечените ладийки се напълват със
сместа (по желание могат да се полеят с още мазнина) и се пекат около 30 минути
на 200 градуса. Изваждат се и се поръсват с настъргания кашкавал. Ястието се
пече още няколко минути до получаване на златиста коричка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар