Продукти за 4 порции:
1 кг.
смляна свинска плешка
4 яйца
6 с. л.
галета
2-3 с. л.
олио
1 голяма
глава кромид лук
1 ч. л.
сух риган
1/4
ч. л. суха мащерка
½
ч. л. смлян кимион
сол и
черен пипер на вкус
За соса от гъби:
250 г.
пресни печурки
50 г.
краве масло
1 с. л.
брашно
300 мл.
гъбен бульон
сол и
черен пипер на вкус.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в сгорещената мазнина
около 5 минути. Прибавя се риганът и мащерката и се разбърква добре. Оставя се
леко да се охлади.
Каймата се омесва с яйцата и галетата. Прибавят се лукът, кимиона,
сол и черен пипер на вкус.
Оформят се 4 бургера. Запечатват се в сгорещен тиган от двете
страни и се прехвърлят в тава.
За соса гъбите се нарязват на филийки и се запържват в
сгорещеното масло. Прибавя се брашното и се разбърква. Налива се горещият гъбен
бульон и се овкусява със сол и черен пипер.
Сосът се излива върху бургерите и ястието се запича в
предварително загряна на 200 градуса фурна за 10-15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар