вторник, 24 март 2015 г.

Пълнени гъби







Продукти за 4 порции:

8 големи гъби
4 триъгълничета топено сирене (по ½ на гъба)
3 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
50 г. краве масло
сол и черен пипер на вкус

кашкавал за поръсване


Гъбите се белят или измиват.   
Пънчетата се отделят,  нарязват се на ситно и се запържват в маслото заедно със ситно нарязаните лук и чесън за 10 минути на слаб огън. Подправят се със сол и черен пипер. Гъбите се подреждат в тавичка, покрита с хартия за печене и се поръсват със сол  и черен пипер. Най-отдолу се поставя по половин триъгълниче топено сирене и се разстила добре. Отгоре се разпределя поравно от  плънката.
Гъбите се пекат в предварително загряна на 200 градуса фурна с вентилатор около 30 минути.
Изваждат се и се поръсват с настърган кашкавал. Допичат се до златисто.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар

 Крем супа от печени тиквички, грах и босилек   Продукти за 4 порции: Калории в 1 порция: 300 kcal   850 г. тиквички 100 г. кромид...