Пица Маргарита
Продукти:
За тестото:
7 г. суха мая,
200 мл. топла вода,
5 г. захар,
10 г. сол,
10 мл. зехтин,
200 г. брашно грахам,
150-200 г. бяло
брашно.
За
плънката:
1 голяма глава лук,
2 скилидки чесън,
1 зелена
чушка,
400 г. домати на кубчета,
1-2 ч. л. доматено пюре разредено с 50 мл. вода,
2 ч.л. сух босилек,
сол и черен
пипер,
риган на вкус,
30 мл. мазнина.
300
г. моцарела за пица.
Замесваме
тесто и го оставяме да втаса.
Приготвяне на
плънката - запържваме лука и чесъна в мазнината за минута. Добавяме доматите,
сухия босилек и ригъна и варим 10-тина минути. Подправяме със сол и пипер и
прибавяме доматеното пюре, разредено с водата. Сваляме от котлона и оставяме да
изстине. Разпределяме плънката върху тестото
и отгоре накъсваме моцарелата. Печем в предварително загрята фурна 20-25
минути при 200 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар