Шоколадов сладкиш с бял пласт от маскарпоне,
кокос и извара
Продукти:
За бялата смес:
250 г. маскарпоне
125 г. неовкусена
извара
50 г. захар
50 г. кокос
3 с.л пшенично нишесте
1 жълтък.
За шоколадовата смес:
4 жълтъка
5 белтъка
120г.
захар
2 с.л брашно
2 с.л нишесте
3 с.л какао
щипка сол
1/2 пакетче бакпулвер
2
пакетчета ванилена захар.
За шоколадовата глазура:
50 г. черен шоколад
50 г.
течна сметана
10 г. краве масло.
Тортена форма с подвижен борд с диаметър
24 см.се застила с хартия за печене.
Фурната се загрява на 180 градуса.
Всички
съставки за бялата смес се смесват и разбъркват добре. Сместа се изсипва във формата и се заглажда.
За кафявата смес жълтъците се разбиват със захарта и
ванилията до побеляване. Белтъците се разбиват със солта на твърд сняг. Сухите съставки (брашно, нишесте, какао и бакпулвер) се пресяват. С помощта на шпатула
внимателно се смесват жълтъците, белтъците и сухата смес. Шоколадовата
смес се изсипва върху бялата и се заглажда добре.
Пече се 30-40 минути до готовност.
За глазурата сметаната се загрява до кипване, отстранява се от огъня и се прибавят шоколада и
маслото. Разбърква се, докато се получи гладка, хомогенна смес. Охладеният сладкиш се залива с поизстиналата глазура и се украсява с кокос и натрошени бадеми.
Няма коментари:
Публикуване на коментар