Шоколадова тарта с портокалов крем
Продукти:
За тестото:
1 яйце
50 г. захар
70 г. масло
20 г. какао
30 г. смлени бадеми
150 г.
брашно
За пълнежа:
4 яйца+1
жълтък
150 г.
захар
150 мл.
течна неподсладена сметана
2 портокала
Бадемите
се смилат в блендер. Яйцето се разбива със захарта на пяна. Добавят се мекото
масло, смлените бадеми и какаото и се разбъркват добре. Прибавя се брашното и се омесва за тесто. Тестото се слага в покрита с хартия за печене тава с диаметър 26
см., разстила се добре и се оформя борд с височина около 3 см. Тавата се прибира за 30 минути в хладилника. След това тестото се набожда с вилица и се пече на 180 градуса 15-17 минути.
За пълнежа, кората на портокалите се настъргва и се изцежда 100 мл. сок от тях.
С миксер се разбиват яйцата, жълтъкът и захарта.
Добавя се сметаната, портокаловият сок и портокаловата кора. Плънката се изсипва върху
основата и сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса до готовност около 30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар