вторник, 14 юли 2015 г.

Хачапури - грузинска питка със сирене и кашкавал
















Идеята е взаимствана от  тук:



Продукти:


За тестото:

40 г. меко краве масло
380 - 400 г. брашно
5 г. бакпулвер
200 г. кисело мляко
1 яйце
сол

За пълнежа:

250 г. сирене
100 г. кашкавал
2 яйца


В купа се разбиват киселото мляко, течното масло и яйцето. Прибавят се пресятото брашно, бакпулвера и солта. Омесва се меко и еластично тесто. Оформя се на топка и се слага в хладилника за 15 - 20 минути.



Върху хартия за печене се разточва тестото в елипсовидна форма с дебелина около 1 см. и дължина 30 см. Прави се ръб на тестото, като краищата се подгъват навътре. Трябва да се получи нещо като лодка.



В купа се настъргват сиренето и кашкавала, добавя се яйцето и се разбърква добре. Плънката се изсипва в тестената форма и се разпределя равномерно.



Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор до получаване на приятен златист загар. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...