понеделник, 12 октомври 2015 г.


Пълнени домати с киноа, сирене, яйце,
маслини и семена от чиа

















































Продукти:



6 - 8 домата - 1500 - 1600 г.
100 г. киноа
2 - 3 стръка зелен лук
3 - 4 скилидки чесън
1 с. л. семена от чиа
130 - 150 г. сирене
1 яйце размер L
5 - 6 черни маслини
1/2 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус
60 - 70 мл. олио
2 с.л. галета за плънката


галета за поръсване

кашкавал




Киноата се слага във вряща вода и се вари 20 минути, докато поеме водата. Сваля се от огъня и се прецежда ако има излишна вода.



Доматите се измиват, капачетата им се отстраняват и вътрешността им се издълбава.


Зеленият лук се нарязва на ситно



и се запържва в 2/3 от мазнината заедно


с нарязаният на колелца чесън.



Прибавят се вътрешността на доматите,



захарта, сол и черен пипер на вкус и сместа



се вари до пълното изпаряване на течността.



Сваля се котлона и към нея се
добавят отцедената киноа, семената от чиа,



натрошеното сирене,


яйцето, почистените от костилките и нарязани на ситно маслини и галетата. Сместа се разбърква добре


и с нея се напълват доматите. Подреждат се в тавичка. Отгоре се поръсват с галета, поливат се с останалата мазнина

и се пекат в предварително загрята на 220 градуса фурна с вентилатор до готовност. 5-10 минути преди да се извадят от фурната се покриват с парченца кашкавал



и се допичат.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравословни бисквити от 4 съставки (без брашно и рафинирана захар)   Адаптирано от тук   Продукти за 9 броя:   Калории в 1 брой...