неделя, 18 октомври 2015 г.




















Продукти за 12 броя:


100 г. меко краве масло
100 г. кафява захар Мусковадо
80 г. бяла кристална захар
1 яйце
240 г. брашно
75 г. овесени ядки
1/2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. канела
1 щипка сол
2 малки зелени ябълки - 250 г.


Маслото и захарта се разбъркват до хомогенност.



Прибавя се яйцето



и сместа се разбива с тел до усвояването му. 



Ябълките се измиват и без да се белят се режат на тънки кръгчета с дебелина 0,5 см., а крайните им парченца се нарязват на малки кубчета. 



Към маслената смес се добавят пресятото брашно с бакпулвера, канелата, солта, овесените ядки и ябълковите кубчета



и всичко се омесва добре.  



Тава се застила с хартия за печене и леко се намазва с мазнина.
От тестото с мокри ръце се оформят 12 топчета, които се подреждат в тавата на разстояние.
Върху всяка топка се поставя по резенче ябълка, като се притиска добре. 



Бисквитките се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност (около 30-35 минути).



Още горещи се поръсват тук-там с пудра захар. 





















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Чийзкейк с Ferrero Rocher и Nutella Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:   За бисквитената основа:   300 г. бисквити 150 г. р...