понеделник, 9 май 2016 г.



















Източник: Vessy"s day


Продукти за 25 броя:

200 мл. вода
100 г. краве масло
120 г. брашно
2-3 щипки сол
3 яйца размер L
80 г. настъргано сирене Чедър
40 г. настърган кашкавал








В касерола се смесват водата и маслото.



Слага се на умерен огън и се бърка докато водата заври и маслото се разтопи напълно. Сипва се брашното наведнъж,



като се бърка енергично с дървена лъжица докато се получи гладко тесто, което се отделя от стените на съда. 
Прибавят се едно по едно яйцата,



като бъркането продължава до пълното им поемане от сместа. 
Добавят се настърганите сирена



и сместа се разбърква до хомогенност.



Правоъгълна тава се застила с хартия за печене. 
Тестото се сипва в пош с голям кръгъл накрайник.



Шприцоват се еднакви по големина топки, като се оставя разстояние между тях.



Стърчащите им връхчета се заглаждат леко с вода.



Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор около 20 минути



или до получаване на хрупкава златиста коричка.










Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...