четвъртък, 11 август 2016 г.

Мини пици "Маргарита"









Продукти за 12 броя:


За тестото:


160 мл. топла вода
3-4 г. суха мая ( 1/2 пакетче)
10 мл. зехтин
5 г. захар - 1 ч. л.
5 г. сол - 1 ч. л.
300-320 г. брашно

За плънката:


50 г. червена капия
50 г. кромид лук
2 скилидки чесън
1 домат ~ 200 г.
5-6 листенца пресен босилек
5-6 листенца пресен риган
1/2 ч. л. захар
1/4 ч. л. сол
20 мл. зехтин

За гарниране:


125 г. моцарела
1 домат нарязан на кръгмета
листенца пресен босилек

120 г. кашкавал за поръсване



За тестото от топлата вода, маята, захарта и 150 г. от брашното се прави квас, които се оставя да шупне. След това се добавят солта, зехтина и останалото брашно и се омесва меко и еластично тесто, което се оставя да втаса.
През това време се приготвя плънката, като в зехтина се задушават ситно нарязаните лук, червена капия и чесън. Добавят се обеленият и нарязан на малки кубчета домат, накълцаните зелени подправки,


солта и захарта. Сосът се вари около 10 минути на умерен огън, докато течността се изпари напълно.


Оставя се да се охлади.
Тава за мъфини с 12 гнезда се намазва добре с мазнина. 
Втасалото тесто се разделя на 12 топчета,


от които се офомят основите за мини пиците и се поставят в гнездата на тавата. 



Върху тестото се слагат по 2 резенчета моцарела,


сипва се по 1 с. л. от плънката,


поставя се по кръгче домат и листенце босилек.


Така оформените пици се поръсват с настърган кашкавал


и се пекат в предварително подгрята на 180 градуса фурна с вентилатор до получаване на апетитен златист загар.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...