сряда, 31 август 2016 г.




























Продукти за форма с диаметър 22 см.:



За бисквитената основа:


200 г. бисквити
50 г. смлени орехови ядки
100 г. течно краве масло

За крема:


500 г. сирене маскарпоне
50 г. мед
200 г. течна сладкарска сметана
50 г. пудра захар
4 смокини, нарязани на кубчета ~ 200 г.
1 пакетче ванилия
50 г. накълцати на ситно орехови ядки
20 г. желатин на д-р Йоткер + 100 мл. студена вода

За декориране на страничният борд:


6-7 бр. едри смокини

За украса на чийзкейка:


100 мл. течна сладкарска сметана
3 с. л. течен мед
2 с. л. накълцани орехи
3-4 смокини, нарязани на четвъртинки + 1 с. л. мед за намазването им


Бисквитите и ореховите ядки се смилат в блендер. Сипват се в купа и се смесват с течното краве масло


до получаване на влажни трохи.



Сипват се в тортена форма, предварително застлана с хартия за печене и се заглаждат добре с лъжица, за да се получи стабилна основа.



Оставя се в хладилника да стегне за 15 минути. 
Желатинът се смесва със студената вода и се оставя да набъбне. Стапя се на водна баня, като сместа не трябва да завира. 
Смокините за декориране на страничният борд се режат на филийки с дебелина 1 см. и се намазват с разтопеният желатин от двете страни с четка.


Залепят се по борда на формата върху основата.


Оставят се да стегнат. 
През това време се приготвя крема. 
В купа се смесват сиренето Маскарпоте, разбитата на сняг сметана с пудрата захар, нарязаните на кубчета смокини, орехите, ванилията, меда и стопеният желатин.


Кремът се разбърква добре и се сипва върху бисквитената основа. Заглажда се. 



Чийзкейкът се охлажда за няколко часа и се декорира с разбитата сметана, нарязаните смокини, меда и орехите.
За да останат смокините свежи се намазват обилно с мед, предварително затоплен на водна баня или в микровълнова фурна. 















































Няма коментари:

Публикуване на коментар

Чийзкейк с Ferrero Rocher и Nutella Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:   За бисквитената основа:   300 г. бисквити 150 г. р...