вторник, 21 февруари 2017 г.



















Продукти за 4 порции:

250 г. ориз
300 г. черни маслини
50 мл. олио
200 г. кромид лук
сол на вкус 
4 резенчета лимон




Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнината и 1 с. л. вода за около 10 минути. 


През това време маслините се заливат с вода (колкото да ги покрие) и се кипват. Изцеждат се от водата и се добавят към лука. Сипва се и измитият ориз. Всичко се разбърква и се готви 2-3 минути. 


Ястието се посолява, залива се с нужното количество вода и се вари около 10 минути. 
След това се пресипва в подходяща тавичка и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност. 


Оставя се да се охлади 30-40 минути. Сервира се с резенчета лимон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...