петък, 17 февруари 2017 г.



Вафлена фунийка обляна отвътре с разтопен черен шоколад, пълна с пухкав какаов крем, гарнирана с топка от какаов блат, рикота и портокалови корички и всичко това обилно полято с разтопен бял шоколад и разноцветни захарни топчета













Продукти за 10 броя:

10 вафлени фунийки за сладолед
200 г. натурален шоколад
 200 г. бял шоколад 



За cake pops:


3 яйца размер L
100 г. захар
100 г. брашно
1/2 ч. л. бакпулвер
20 г. натурално какао
200 г. Рикота
настъргана кора на 1 портокал

За крема:

300 мл. студено прясна мляко

1 пакет Paradies creme какао на д-р Йоткер









Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. В купа се пресяват брашното, бакпулвера и какаото и се разбъркват. Сухите съставки се прибавят на порции към яйчената смес,


като се разбъркват внимателно с шпатула.
Тава с диаметър 24 см. се покрива с хартия за печене, а стените и се намазват с масло. Тестото се сипва в нея и се заглажда.


Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15 минути, след което се оставя да се охлади.


След това блатът се начупва на малки парченца


и се смила в блендер на трохи, които се сипват в купа и към тях се добавят Рикотата и портокаловата кора.


Оформя се тесто,


което се разделя на 10 равни части, от които се правят топчета малко по-големи от отвора на вафлената фунийка. Оставят се в хладилника да стегнат.
Черният шоколад се стапя на водна баня или в микровълнова фурна и с него се обливат фунийките отвътре, като след това се отцеждат добре.


Оставят се в хладилника, докато стегне шоколада. 
За крема в дълбока купа се сипва студеното прясно мляко. Добавя се кремът на прах


и се разбива  с миксер първо на ниска степен за 15 секунди и след това на висока скорост за 3 минути до получаване на пухкав крем. 


Кремът се сипва във фунийките, като се пълни 2/3 от обема им.


След това какаовите топчета се потапят в разтопен шоколад от едната страна 


и се поставят върху конуса, като се притискат, за да залепнат добре.


Така се процедира и с останалите фунийки и ароматни топчета. Оставят се да стегнат отново в хладилника. 
Белият шоколад се стапя на водна баня или в микровълнова фурна. Какаовите топки се потапят в съда с шоколада


и след това се поръсват със захарна декорация. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Чийзкейк с Ferrero Rocher и Nutella Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:   За бисквитената основа:   300 г. бисквити 150 г. р...