събота, 30 декември 2017 г.



Продукти за 64 броя:

200 г. студено краве масло
200 г. кисело мляко
400 г. брашно
5 г. бакпулвер

сладко от ябълки или друго сладко по избор
накълцан суров шамфъстък или други ядки


От брашното и нарязаното на кубчета студено краве масло 



с ръце се омесват маслени трохи. 



Добавят се киселото мляко и бакпулверът 



и се омесва тесто,    



което се завива в свежо фолио и се оставя в хладилника за 1 час.
От тестото се оформят 4 топки. Всяка топка се разточва на кора с дебелина 0,5 см. и се нарязва с остър нож на 16 триъгълника. В основата на всеки триъгълник се слага по 1/2 ч. л. сладко от ябълки, предварително смесено с накълцани сурови ядки шамфъстък. 



Завиват се стегнати кифлички, 



като връхчетата  на триъгълниците трябва да останат отдолу, 



за да не се развият кифличките при печенето.
Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене 



и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути. Още горещи се поръсват обилно с пудра  захар.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...