неделя, 7 октомври 2018 г.



Продукти за 10 броя:

За палачинките:

2 яйца
150 мл. вода
150 мл. прясно мляко
250 г. брашно
600 г. тиквички настъргани на фино ренде
2 стръка зелен лук
5 г. сол
1/2 ч. л. сух чесън
30 мл. олио

За плънката:

500 г. крема сирене
1 връзка копър
1-2 скилидки чесън
1 с. л. сух див лук (по желание)



В купа се чукват яйцата и се разбиват добре със солта. Сипват се млякото и водата. Постепенно се добавя брашното и се разбърква до получаване на хомогенна смес. Прибавят се настърганите тиквички, накълцаният зелен лук, сухият чесън и олиото. Сместа се разбърква.
Тиган с диаметър 25-26 см. се загрява и се намазва с мазнина. Сипва се 1 черпак от сместа и се разлива по цялата основа на тигана. Пече се 2-3 минути и след като краищата на палачинката започнат да се отлепят се обръща с помощта на дървена шпатула. След още 2-3 минути палачинката е готова. 


В купа се смесват крема сиренето, сухият див лук и накълцаните на ситно копър и чесън.


Палачинките се намазват с плънката и се завиват на стегнати рула. 





3 коментара:

  1. Чудесна рецепта с тиквички.Тази година имахме различни по цвят тиквички в градината.Засях ги за цвят, а и за плод.Правя подобни палачинки, но ще изпробвам и тези.Чудесни на външен вид, не се съмнявам и на вкус.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни! Правя подобно руло!

    ОтговорИзтриване

Печен карфиол с горчица Продукти:   800-900 г. карфиол накъсан на розички   За овкусяване:   1 с. л. дижонска горчица сол на...